När du vill ha hjälp

Öppet intag för dig som är beroende av alkohol, läkemedel eller andra droger.


Ring direkt till oss och kom hit utan remiss/biståndsbeslut om du bor i någon av följande kommuner: Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Strängnäs eller Vingåker. Självklart är du välkommen till oss även om du bor någon annanstans men då behöver du gå via socialtjänsten i din hemkommun.


0151-51 80 90

varnas@vfsormland.se


Du som behöver hjälp och vill ta dig ur ditt beroende eller missbruk kan ringa direkt till oss och börja behandlingen inom två veckor. Ingen läkarkontakt behövs innan. Här finns läkare och sjuksköterskor på plats. Du behöver inte vara nykter eller ren när du kommer till oss.

Du som vill ha hjälp

Du som är anhörig

Du som är arbetsgivare/kollega

Du som är remittent

Vårnäs Behandling i Vingåker

På Vårnäs har vi ett annat sätt att tänka. 


Vi ser den kapacitet som finns inom var och en, även när livet är svårt och beroendet starkt. För det går att vända en kraftig nedförsbacke till något bättre.


Hos oss får du först hjälp med avgiftning. Sedan får du utbildning i att ta hand om dig själv på ett ansvarsfullt och långsiktigt sätt utan alkohol, läkemedel eller andra droger.


Välkommen till oss på Vårnäs Behandling. 

0151-51 80 90

varnas@vfsormland.se

Verksamhetschefen berättar

”Behandlingen har definierat hela mitt fortsatta liv på ett sätt jag inte trodde var möjligt”


Varje år väljer drygt 300 personer att skriva in sig på Vårnäs behandlingshem. För snart tretton år sedan var jag själv en av dem. Beslutet att genomgå Vårnäs tolvstegsbehandling var ett av det viktigaste, om inte det allra viktigaste, beslutet jag fattat i mitt liv. Tiden under och tiden efter behandling har definierat hela mitt fortsatta liv i den mening att det har öppnats upp möjligheter jag aldrig trodde var möjligt. Min fasta övertygelse är att vår behandling kan vara denna vändpunkt för så många av oss i Sörmland som lider av beroendesjukdomen.

Eva, nykter alkoholist
 


Innerst inne var jag medveten om att jag agerade fel. Men det spelade ingen roll, spriten betydde mycket mera. Det gick så långt att jag höll på att förlora barn och barnbarn. När jag inte lyssnade på min dotters vädjanden gav hon mig till slut telefonnumret till Vårnäs behandlingshem. Jag jobbade på dagis då och jag minns hur jag var ute med ungarna på utflykt när jag gick undan en kort stund och ringde Vårnäs och sa ”jag kommer”. 


Läs mer om hur Eva fick behandling på Vårnäs…

Ove, nykter alkoholist,
anställd på Vårnäs 


Den 13-årige sonens ord har bränt sig fast i minnet. ”Jag vill inte bo med dig längre”. Det hade varit fest igen. Jag kände mig fullständigt eländig och såg ingen glädje med livet och tänkte att spriten blir min död. Jag kan ju lika gärna ställa mig framför tåget. Plötsligt blev allt så tydligt. Jag såg på mig själv och mitt liv, blev som klarvaken. Jag hade ingen annan väg än rakt ned i backen, om jag inte skärpte mig. 


Läs mer om hur Ove fick behandling och sedan utbildade sig för att hjälpa andra …

Aktuellt

Nyheter

Ny hemsida

den 12 december 2023

Välkommen till vår nya hemsida!

 


UtbildningCertifiering i Tolvstegsprogrammets Lärprocesser (CTL) 

Vårdförbundet Sörmland bedriver certifieringsutbildning i tolvstegsprogrammets lärprocesser.


CTL Startdatum: 

Kurs 1: 25 januari-28 februari

Kurs 2: 29 februari-5 april

Kurs 3: 19 april-24 maj